استخراج و شناسایی رنگهای سنتتیک (مصنوعی) با استفاده از روشهای کروماتوگرافی کاغذی (TLC) و نیز اسپکتروفتومتری UV در انواع مواد غذایی و محصولات آرایشی بهداشتی در بخش رنگ آزمایشگاه کنترل غذا و داروی ارومیه انجام میگیرد. از جمله شاخصهای مهمی که در این بخش پایش میگردد میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- شناسایی پیک اسپکتروم زعفران و تشخیص زعفران تقلبی با روش اسپکتروفتومتری
- شناسایی پیک بتاکارتن در روغنهای گیاهی و حیوانی و فرآوردههای لبنی نظیر پنیر پیتزا با روش اسپکتروفتومتری
- شناسایی و تعیین مقدار رنگ مصنوعی سانستیلو در فرآوردههای حجیم شده بر پایه غلات با روش اسپکتروفتومتری
- شناسایی نوع رنگهای مصنوعی در مواد تزئینی، پوششهای قندی و آردی و انواع نوشیدنیها با روش کروماتوگرافی کاغذی (TLC)