مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا ودارو
تاریخچه:
آزمایشگاه کنترل غذا و دارو این معاونت با زیربنایی بالغ بر 750 مترمربع فعالیت خود را با دو بخش شیمیایی و میکروبی در سال 1349 آغاز نموده و با تجهیز و توسعه فضای فیزیکی آزمایشگاه و جذب کارشناسان، در سالهای متمادی توانسته در زمره آزمایشگاههای برتر و سطح یک معاونتهای غذا و دارو کشور قرار گیرد.
رسالت:
رسالت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو تضمین سلامت و ارتقاء کیفیت انواع مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، دارو و مکملها میباشد.
چشم انداز:
- اطمینان از دقت و صحت نتایج با اعتبارسنجی روشهای آزمون
- افزایش رضایت مشتریان و پاسخگویی مناسب و به موقع نتایج نمونههای دریافتی
- ارتقای شاخصهای کیفی محصولات خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و دارو و مکملها
- پایش عوامل خطرزای محصولات خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و دارو و مکملها
- ارتقاء سطح آزمایشگاه واحدهای تولیدی فعال از طریق بازدیدهای مستمر
- کسب رتبه برتر آزمایشگاههای سطح یک معاونتهای غذا و دارو کشور
اهداف:
-
افزایش تجهیزات تخصصی آزمایشگاه و برگزاری آموزشهای لازم به منظور پیادهسازی روشهای آزمون جدید و معتبر
-
بهره گیری از تخصص و تجارب اساتید و اعضاء هیات علمی استان و در صورت لزوم عقد تفاهمنامه همکاری با سایر مراکز علمی کشور
-
ارتقاء سطح علمی و انگیزه کاری پرسنل
-
تامین به موقع و مناسب منابع مالی مورد نیاز
اهم وظایف:
- انجام آنالیزهای کنترل کیفیت مواد اولیه و فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تولید داخل کشور و وارداتی به کشور
- صحهگذاری روشهای آزمون و اطمینان از صحت و دقت نتایج آزمون گزارش شده توسط آزمایشگاه
- شرکت مؤثر در آزمونهای مهارتآزمایی بینالمللی و مقایسات بین آزمایشگاهی کشوری
- بازرسی و نظارت بر نحوه انجام آزمونها و کنترلهای لازم در آزمایشگاههای صنایع تولیدی استان و اطمینان از حسن اجرای GLP (Good Laboratory Procedures)
- آموزش به مسئولان فنی واحدهای تحت پوشش تولیدی استان و دانشجویان مراکز آموزش عالی
- استقرار و بهکارگیری الزامات فنی و مدیریتی استاندارد بینالمللی آزمایشگاهیISO/IEC17025:2017
- تدوین دستورالعملهای کاری آزمایشگاه (SOP: Standard Operation Procedures)
- رتبهبندی آزمایشگاههای همکار، مجاز و آزمایشگاه واحدهای تحت پوشش تولیدی استان
- مشارکت در طرحهای کشوری اعلامی سازمان غذا و دارو و انجام آزمونهای درخواستی از جمله:
PMS (Post Marketing Surveillance) ، (PMQC (Post Marketing Quality Control دارو و مکمل و تجهیزات
- ارائه اطلاعات آماری عملکرد آزمایشگاه به منظور بیان توانمندی این واحد در امر کنترل و نظارت بر کیفیت مواد اولیه و فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و دارو و مکملها
- تهیه و تدوین فرآیندهای ارتقای کیفیت و برنامه استراتژیک آزمایشگاه
- تهیه و تکمیل مدارک مورد نیاز برنامههای عملیاتی و خودارزیابی سازمان غذا و دارو
- ارتباط با ادارات کنترل و نظارت بر امور غذا و سازمانهای ذیربط در جهت افزایش توان نظارتی دانشگاه علوم پزشکی بر تولیدات داخلی، وارداتی و مواد اولیه فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و دارو و مکملها
بخش های تخصصی:
* فیزیکو شیمیایی
* بستهبندی
* آرایشی و بهداشتی
* رنگ
* میکروبشناسی
* آنالیز دستگاهی
* دارو و مکمل
|