برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1403/09/07 - 08:27
  • - تعداد بازدید: 133
  • - تعداد بازدیدکننده: 127
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

پاسخ علمی به باورهای نادرست درخصوص چربی ها و روغن ها

با توجه به آغاز پویش ملی تغذیه مطالب علمی در خصوص پاسخ به باورهای نادرست چربی ها و روغن ها تهیه و نشر شد.

چه نوع روغن مایعی برای پخت و پز مناسب است؟

پاسخ:  انواع روغن­های مایع خوراکی خالص و مخلوط برای پخت و پز مناسب هستند. اما روغن­هایی مانند روغن کانولا و روغن مایع مخلوط از جنبه تغذیه ­ای ارجحیت دارد.

آیا روغن هایی که روی آنها عبارت بدون کلسترول نوشته شده واقعا بدون کلسترول هستند؟

پاسخ: بله، اگر روغن ها گیاهی باشد بدون کلسترول هستند . زیرا کلسترول فقط در منابع حیوانی وجود دارد.

چرا روغن مایع کم رنگ است؟

پاسخ: تفاوت رنگ به میزان رنگبری و مواد افزودنی هنگام بسته بندی، بستگی دارد.  به روغن های پالایش شده که روغن رنگبری می شود قبل از بسته بندی  بتاکاروتن ( بتاکاروتن یک ترکیب پروویتامین A است که در بدن به رتینول  یا ویتامین A تبدیل می شود و به رنگ قرمز- نارنجی است) اضافه می گردد. بعضا ویتامین E نیز اضافه می کنند که نارنجی- زرد است.

مزه روغن ها و چربی ها تحت تاثیر چه چیزهایی قرار می گیرد؟

پاسخ:  هریک از روغن­های خام (تصفیه نشده) دارای بو و طعم خاص خود می باشند که مربوط به ماهیت و ترکیبات معطر موجود در آنهاست.  ولی روغن های گیاهی تصفیه و بی بو شده باید فاقد هرگونه بو یا طعم نامطبوع باشد.

بهترین روش نگهداری روغن های باز چیست؟

پاسخ:  بهتر است در ظروف تیره. به دور نور و در محل خشک و خنک و با درب بسته قرار گیرد و تحت هیج شرایطی نباید روغن مصرف شده به ظرف برگردانده شود.

چرا برخی از روغن های مایع ته نشین می شوند؟

پاسخ:  ته نشینی روغن ناشی از وجود اسیدهای چرب اشباع است این اتفاق در روغن های سرخ کردنی حاوی پالم اولئین می افتد و ایراد محصول به حساب نمی آید. اما باید در نظر داشت که قبل از استفاده، کاملا بطری  را تکان دهید تا همگن گردد.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 11971
کلمات کلیدی
الناز خدادادی
خبرنگار

الناز خدادادی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب