به گزارس مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو
سرطان با اصلاح شیوه زندگی قابلپیشگیری است
سرطان از آن دسته از بیماریهایی است که به دلیل عدم آگاهی مردم، ترسناک و دلهرهآور جلوه میکند اما آشنا شدن با این بیماری می تواند کمک رسان ما در روند درمان باشد.
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
سرطان از آن دسته از بیماریهایی است که به دلیل عدم آگاهی مردم، ترسناک و دلهرهآور جلوه میکند اما آشنا شدن با این بیماری از تشخیص تا درمان به ما نشان میدهد که همه سرطانها به یکشکل نیستند و تفاوتهای بسیاری بین آنها وجود دارد.
در این بیماریبعضی از سلولهای بدن بهصورت خارجازکنترل رشد میکنندو ممکن است به سایر قسمتهای بدن نیز گسترش پیدا کنند. سرطان تقریباً میتواند از هر نقطه در بدن انسان شروع شود.
سلولهای بدن بهطور طبیعی از طریق فرآیندی به نام تقسیم سلولی رشد و تکثیر میکنند تا سلولهای جدید جایگزین سلولهای پیر و فرسوده شود؛ اما گاهی این فرآیند منظم از کنترل خارج میشود و سلولها بیش از نیاز بدن تکثیر میشوند. این سلولها تودههای بافتی را تشکیل میدهند که به تومور معروف هستند.
تومورها میتوانند سرطانی یا غیر سرطانی باشند. به تومورهایی سرطانی گفته میشود که سلولهای آن به بافتهای مجاور گسترش یابد و همچنین میتوانند وارد جریان خون شوند و به نقاط دوردست بدن حرکت کنند و تومورهای جدید را تشکیل دهند که به این فرآیند متاستاز گفته میشود.
در ادامه بهتر است با عوامل افزایشدهنده خطر ابتلا به سرطان را بشناسیم
برای مثال مصرف تنباکو، مشروبات الکلی، رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک و فعالیت بدنی، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و انواع پرتوها از عوامل افزایشدهنده خطر ابتلا به سرطان هستند.
اگرچه خطر ابتلا به سرطان با افزایش سن بیشتر میشود اما با تغییر شیوه و سبک زندگی میتوان از ابتلا به سرطان جلوگیری کرد داشتن رژیم غذایی بر پایه میوهها، سبزیجات و سایر مواد غذایی از منابع گیاهی مانند غلات کامل، ورزش کردن و فعالیت بدنی روزانه حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته یا ۷۵ دقیقه فعالیت هوازی شدید، و محافظت در برابر برخی عفونتهای ویروسی از نکات مهم و قابلتوجه از راههای جلوگیری از ابتلاست.