به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
با انواع آرد آشنا شوید
آرد یک ماده غذایی اساسی در پخت و پز است توجه به کیفیت و نوع مصرف آن از اهمیت ویژاه ای برخوردار بوده چرا که قوت غالب ایرانی ها نان است.

به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
مهندس الناز خدادادی کارشناس فرآورده های غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی گفت:
آرد کامل ،آردی است که از تمامی اجزاء دانه گندم شامل( آندوسپرم ،سبوس و جوانه) پس از پوست گیری اولیه تهیه می شود . از این آرد برای تولید انواع نان و فرآورده های آردی استفاده می شود. میزان سبوس گیری آن از 2 درصد تا کمتر از 6 درصد است و به دلیل دارا بودن سبوس از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردار است و توصیه به مصرف آن و کاهش مصرف نان های سفید توسط متخصصین امر صورت می گیرد.
آرد سنگگ چه نوع آردی است؟ آردی که از تمامی آندوسپرم و بخشی از پوسته و درصدی از جوانه گندم تهیه شده و میزان سبوس گیری آن از 6 درصد تا کمتر از 10 درصد است
آرد بربری ،این آرد آردی است که از آندوسپرم گندم تهیه می شود و در تولید نان بربری استفاده می شود میزان سبوس گیری آن از 15 درصد تا کمتر از 18 درصد می باشد.
آرد تافتون و لواش: آردی که از آندوسپرم گندم تهیه می شود و میزان سبوس گیری آن از 10 درصد تا کمتر از 15 درصد می باشد.
آرد ستاره آردی که از آندوسپرم گندم تهیه شده و میزان سبوس گیری آن 20 تا کمتر از 28 درصد بوده و در فرآورده هایی مانند تولید نان های حجیم کاربرد دارد.
آرد نول آردی است که از آندوسپرم گندم تهیه شده و میزان سبوس گیری آن30 تا 45 درصد بوده و در تولید انواه ویفر ،کیک،بیسکویت،کراکر و برخی شیرینی ها مورد استفاده قرار می گیرد و رنگ این آرد کاملا سفید بوده که حاکی از بالا بودن مقدار سبوس و پایین بودن ارزش تغذیه ای آن می باشد.
وی در پایان در خصوص مزایای مصرف نان کامل گفت : نان کامل به دلیل داشتن فیبر بالا می تواند در تنظیم حرکات رود، کاهش یبوست و سلامتی دستگاه گوارش موثر باشد. آرد کامل حاوی انواع ویتامین ها،منیزیم سلنیوم و آهن می باشد .
نان کامل به دلیل دارا بودن فیبر بالا می تواند در جذب آرام قند کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش دهد.
مصرف نان کامل می تواند در کاهش کلسترول و فشار خون نیز موثر باشد.
نظر دهید