مدیریت نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
تاریخچه:
تاریخچه نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در سازمان بهداری منطقهای استان آذربایجان غربی به سال 1356 بازمیگردد. پس از تأسیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان آذربایجان غربی در سال 1365 و تشکیل معاونت غذا و دارو در سال 1381، مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی نیز ایجاد گردید.
این مدیریت در سال ۱۳۹۰ موفق به اخذ گواهینامه مدیریت کیفیت ISO 9001:2018 گردید.
-
رسالت:
مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مسئولیت تأمین سلامت و ایمنی مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی را در سطح استان بر عهده دارد. سرلوحه فعالیتهای خود را حرکت در راستای فرهنگ اسلامی، عدالت اجتماعی، قانونمداری، کرامت انسانی، و شایستهسالاری دانسته و در جهت تامین انتظارات و پاسخگویی به نیازهای مشتریان سازمانی خود که شامل تولیدکنندگان و مصرفکنندگان مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی استان میباشند، تلاش مینماید.
چشم انداز:
کسب رتبه برتر مدیریت نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی سطح کشور
اهم وظایف:
- صدور، اصلاح و تمدید پروانه بهداشتی (کارخانه / کارگاهی/ مشاغل خانگی/ پروانه مسئول فنی/ صادرات/ ظرفیت خالی/ انبار/ شرکت های پخش) ساخت پس از انجام امور کارشناسی و طرح در کمیته فنی
- بررسی اولیه محل و بررسی نقشه های ساختمانی واحدهای تولیدی قبل از احداث واحد در مرحله دریافت مجوز اولیه
- نظارت مستمر بر فعالیت مراکز تولید و بستهبندی مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، سردخانهها، انبارها و مراکز پخش مواد غذایی و بهداشتی و معرفی متخلفین به مراجع قضایی و ذیصلاح
- برخورد با واحدهای تولید مواد غذایی غیرمجاز و زیرزمینی و تعطیل محل و معرفی متخلفین به مراجع قضایی و انجام دستور قضایی
- رسیدگی به شکایات واصله از محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی
- صدور گواهی بهداشت جهت صادرات مواد غذایی
- پاسخ استعلام سازمان صمت/ سازمان جهاد کشاورزی/اتحادیه ها در مرحله صدور پروانه بهره برداری صنعتی/ پروانه کسب/مجوز مشاغل خانگی
- بررسی و تایید مدارک مربوط به نشان ایمنی و سلامت فرآورده های غذایی و آشامیدنی (محصولاتی که از نظر ارزش تغذیه ای، فرمولاسیون و پایش باقیمانده سموم تحت کنترل هستند)
- تأیید صلاحیت مسئول فنی از طریق سامانه TTAC
- پیگیری دستورالعملها و ضوابط اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی شامل طرح عملیاتی کاهش نمک، قند، روغن و تراریختگی، پایش گندمهای مصرفی و غنیسازی آرد با آهن و اسیدفولیک
- نمونهبرداری و بررسی باقیمانده سموم و آفات کشاورزی جهت ارسال نتایج به اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی و آشامیدنی بهمنظور سیاست گزاری کلان کشوری
- بررسی برچسب محصولات مواد غذایی در طرح برچسبگذاری کالا
- اجرای طرح PMS نمونهبرداری در سطح عرضه از محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و ارسال به آزمایشگاههای معاونت و بررسی و آنالیز نتایج مربوطه و ارسال نتایج به سازمان غذا و دارو
- برگزاری دوره های عمومی و تخصصی برای کارشناسان مواد غذایی و بهداشتی و مسئولین فنی جهت ارتقا دانش فنی
- اطلاع رسانی عمومی در خصوص کالاهای غیرمجاز غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
- انجام فعالیت های فرهنگی و آموزشی برای عموم مردم
- تکمیل کار برگ ارزیابی برنامههای پیشنیازی (PRPs) و درجهبندی واحدهای تولید مواد غذایی و آشامیدنی بر اساس آن از طریق سامانه TTAC
- ممیزی و تایید سیستمهای مدیریت ایمنی مواد غذایی در سطح کارخانجات و تشکیل جلسات FSMS و اعطاء مجوز جهت درج لگوهای HACCP و ISO22000 بر روی لیبل
- نظارت بر حسن انجام کار مسئولین فنی
- نظارت و بازرسی از انبارهای شرکت های واردکننده کالا
- کنترل و نظارت بر سطح عرضه در زمینه محصولات آرایشی و بهداشتی
- معدوم نمودن کالاهای تاریخ گذشته، فاقد مجوز و دارای عدم تطابق با توجه به نامههای ارسالی از سوی اداره کل و سایر دانشگاهها
- همکاری در زمینه پیشگیری و مبارزه با قاچاق یا عرضه غیرمجاز اقلام خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
- ارزیابی کارشناسان نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های تحت پوشش
ادارات تخصصی هم وظایف:
- اداره نظارت بر صدور پروانه های فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
- اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی
- اداره نظارت و ارزیابی فراورده های آرایشی و بهداشتی
|