برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1403/09/17 - 09:48
  • - تعداد بازدید: 108
  • - تعداد بازدیدکننده: 106
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

بررسی چالش های موجود در صنایع تبدیلی

صنایع تبدیلی پیش نیاز راهبرد صنعتی شدن و تامین امنیت غذایی در کشور است این مطلب را دکتر عباسیان گفت.

به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

صبح روز چهارشنبه 14 آذر ماه سال جاری اولین جلسه احصاء چالش ها و مشکلات موجود در صنایع تبدیلی با حضور معاون غذا و دارو، مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی  ،اساتید دانشگاه ،اعضاء اتاق بازرگانی، رئیس بنیاد نخبگان و اعضاء علمی سپاه و برخی تولید کنندگان در محل سالن شورا معاونت غذا و دارو برگزار شد.

دکتر هادی عباسیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی گفت: استان آذربایجان غربی به لحاظ موقعیت جغرافیایی و وجود صنایع تبدیلی می تواند جایگاه مهمی در رشد اقتصادی و صادرات داشته باشد صنایع تبدیلی پیش نیاز راهبرد صنعتی شدن و تامین امنیت غذایی در کشور هستند لذا برای رسیدن به این هدف شناسایی چالش ها ، موانع موجود و ارائه راهکار توسط دستگاه های ذی صلاح گام مهمی برای هدف ماست.

دکتر اکبر زمانی مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده های خوراکی ،آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در خصوص اهمیت صنایع تبدیلی گفت: محصولات کشاورزی از جمله سیب و انگور در استان  ما دارای نمود کشوری هستند به طوری که 40درصد از سیب تولیدی کشور به این استان اختصاص دارد .

در سال گذشته 90 هزار تن گواهی بهداشتی برای صادرات انواع کنسانتره توسط معاونت غذا و دارو صادر شده است که 56 هزار تن آن مربوط به کنسانتره سیب بوده این رقم یعنی 75 درصد از کل صادرات کنسانتره مربوط به کنسانتره سیب بوده لذا توجه به مواردی که می تواند سرعت گیر امر صادرات باشد باید جدی تلقی گردد.

وجود بقا و باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی و محصولات تولید شده از آنها به خصوص کنسانتره ها به عنوان یک پارامتر مهم نیاز به بررسی ویژه دارد تا از برگشت کنسانتره های صادرات شده جلوگیری شود. چرا که در سال گذشته مطابق نمونه برداری های صورت گرفته از تعدادی محصولات کشاورزی 31 درصد عدم انطباق به دلیل وجود بقای سموم وجود داشته است.

دکتر هادی الماسی استاد دانشگاه گروه صنایع غذایی دانشگاه ارومیه و رئیس بنیاد نخبگان استان در ادامه این جلسه بیان کرد: هدف بنیاد نخبگان افزایش اثرگذاری نخبگان در جامعه و  بهره مندی حداکثری از ظرفیت نخبگان در حل مشکلات موجود است .

تقویت عقبه علمی و تئوریکی قوی ، افزایش و ارتقاء تعامل بین نهاد ها و سازمان های دولتی در رفع چالش ها می تواند راه گشا باشد.

  ایجاد زیرساخت های قوی،آشنایی و استفاده از روش های جدید در تولید ،روش های نوین نگهداری مواد غذایی،ایجاد ثبات در قوانین و دستورالعمل ها و نوآوری در کاهش ضایعات ،تجهیز آزمایشگاه ها به ابزارهای جدید و روش های نوین در تشخیص بسیاری از تقلبات و حضور دانشگاهیان در کنار تولیدکنندگان جزء موارد پیشنهادی از سوی تولید کنندگان و صادر کنندگان  در این جلسه بودند.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 12282
کلمات کلیدی
الناز خدادادی
خبرنگار

الناز خدادادی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب