برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1402/11/09 - 10:53
  • - تعداد بازدید: 904
  • - تعداد بازدیدکننده: 889
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
به گزارس مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو

با داروهای ضد درد و ضدالتهاب آشنا شوید

مصرف بی‌رویه داروهای ضد درد و ضدالتهابی نه‌تنها هیچ کمکی به کاهش درد بیمار نخواهد کرد بلکه می‌تواند باعث ایجاد عوارض کلیوی و گوارشی در فرد مصرف‌کننده شود.

به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

دکتر آیدا اسماعیلی کارشناس دارویی بالینی در خصوص مصرف بی‌رویه داروهای ضدالتهابی و ضد درد گفت:

داروهای ضد درد و ضدالتهابی که به آن‌ها NSAID یا ضدالتهاب غیر کورتیکو استروئید گفته می‌شود به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شوند: دسته اول این داروها ،شکل خوراکی است شامل: ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، ملوکسیکام و دیکلوفناک می‌باشند.

 دسته دوم این داروها شکل تزریقی دارند که شامل پیروکسیکام، کترولاک و دیکلوفناک است موضوع مهم درروند تجویز و مصرف این دسته از داروها استفاده غیرمنطقی و غیراصولی است چراکه فرد فکر می‌کند با مصرف زیاد این دارو می‌تواند میزان درد و التهاب خود را کاهش دهد.

دکتر اسماعیلی در ادامه تصریح کرد: در برخی مواقع شاهد مصرف هم‌زمان دو دارو از یک دسته دارویی هستیم برای مثال دیکلوفناک هم‌زمان با ملوکسیکام مصرف می شود که باید گفت مصرف هم‌زمان این دسته از داروها هیچ مزیتی در کاهش روند درد و التهاب نخواهد داشت نکته مهم و قابل تامل این است که فرد مصرف‌کننده در این حالت می‌تواند مستعد عوارض کلیوی، گوارشی، عوارض ناشی از افزایش فشار این داروها، و احتمال آسیب به معده و خونریزی گوارشی شود.

 اگر ما داروهای ضد درد یعنی  NSAID ها را با دوز مناسب استفاده کنیم به‌عنوان‌مثال فرم آهسته رهش داروی دیکلوفناک به اسم آلفنیکس ۱۰۰ میلی‌گرم، حداکثر مقدار مصرف آن، روزانه ۲ عدد مجاز است پس استفاده ۳ عدد از این دارو هیچ کمکی به فرد نخواهد کرد.

وی در پایان تأکید کرد: مصرف هم‌زمان دو دارو از یک دسته دارویی به‌خصوص داروهای ضد درد و ضدالتهاب نه‌تنها هیچ کمکی به کاهش درد و التهاب فرد نخواهد کرد بلکه عوارض جبران‌ناپذیری با خود به همراه خواهد داشت.

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 1953
کلمات کلیدی
الناز خدادادی
خبرنگار

الناز خدادادی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب