به گزارس مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو
در صورت امکان از مصرف محصولات لبنی سنتی خودداری کنید.
مهندس الناز خدادادی کارشناس فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی گفت: با توجه به وجود بیماریهای مشترک بین دام و انسان بهخصوص تب مالت، از شهروندان درخواست داریم در صورت امکان از مصرف لبنیات سنتی خودداری کنند.
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
مهندس الناز خدادادی کارشناس فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی گفت: بیماری تب مالت یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام است. مصرف شیر غیرپاستوریزه، گوشت خام یا نیمهخام، سرشیر، پنیر تازه، بستنی سنتی و تماس نزدیک با ترشحات بدن حیوان مبتلا از دلایل اصلی انتقال این بیماری به انسان هستند. این بیماری بانامهای بروسلوز، تب مدیترانه و تب ناخواسته نیز شناخته میشود.
وی در ادامه تأکید کرد: در بین محصولات لبنی، پنیر و بستنی سنتی فرآوردههای پرمخاطره به شمار میروند چراکه برای تولید این فرآوردههای لبنی به شیوه سنتی، شیر تا حدودی گرم میشود و به مرحله جوش نمیرسد، لذا احتمال بیماریزا بودن آن بیشتر است.
خدادادی تصریح کرد: علت توصیه ما برای مصرف محصولات لبنی صنعتی این است که شیر مورداستفاده برای تولید شیر پاستوریزه و یا پنیر در کارخانجات تحت شرایط دمایی ۷۲ تا ۷۵ درجه سانتیگراد به مدت 15 ثانیه قرار میگیرد که در این صورت میکروارگانیسمهای عامل ایجاد بیماری از بین میروند.
کارشناس فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی بیان کرد: پنیر تازهای که از شیر سنتی تهیهشده باشد به دلیل عدم اعمال حرارتی کافی حداقل باید به مدت سه ماه در آبنمک نگهداری شود تا باکتریهای آلوده به تب مالت از بین برود در غیر این صورت مصرف آن باعث ابتلا به بیماری خواهد شد.
این مقام مسئول در پایان از مردم خواست در صورت امکان از خرید محصولات لبنی سنتی خودداری نموده و از محصولات لبنی صنعتی که دارای تاریخ تولید و انقضا و مشخصات نهگانه مندرج بر روی لیبل و آرم سازمان غذا و دارو بوده و تحت نظارت کارشناسان معاونت غذا و دارو موردبررسی و پایش قرار میگیرند مصرف نمایند.
نظر دهید