به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
آنچه در خصوص روغن ها و چربی ها باید دانست.
آیا روغنی که تاریخ مصرف آن به اتمام رسیده را می توان مصرف کرد؟
پاسخ: خیر، غیر قابل مصرف است. زیرا پس از تاریخ انقضاء مصرف، پارامترهای فساد در روغن از حدود مجاز تعیین شده در استاندارد بالاتر رفته و نباید مصرف شود.
علائم فساد در روغن چیست؟
پاسخ: اولین نشانه، بو و طعم نامطبوع است و سایر ویژگی های نشان دهنده فساد فقط با آزمایش مشخص می شود و هنگام مصرف، علاوه برتغییردر بو و طعم، از دیگر نشانه های فساد، تغییرات محسوسی دررنگ، پلیمره شدن روغن، کف کردن و دود کردن می باشد.
چرا رنگ روغن ها با هم تفاوت دارد؟
پاسخ: دارا بودن رنگدانه های متفاوت در روغنهای خام، موجب تفاوت در رنگ محصول میگردد، ضمن اینکه میزان رنگ روغن در مرحله رنگبری، بسته به تقاضا و مشتریان قابل تغییر است. از طرفی در ساخت روغنها گاهی از رنگ دهنده های مجاز خوراکی مانند بتاکاروتن به مقادیر متفاوت استفاده میشود.
چرا میزان چرب بودن روغن مایع کمتر است و بیشتر باید استفاده شود؟
پاسخ: تمامی روغنها (مایع، روغن حیوانی و نیمه جامد) از اسیدهای چرب تشکیل شده اند. ضمن اینکه عبارت چرب بودن از نظر علمی صحیح نیست و ماهیت روغن و ظاهر آن در دمای محیط، بستگی به نوع اسیدهای چرب آن دارد. روغنهای مایع به دلیل داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع نسبت به روغنهای حیوانی و جامد، نقطه ذوب پایین تری دارند. لذا در دمای محیط بصورت مایع هستند.
هنگام طبخ غذا روغن مایع به دلیل روان بودنش زیاد مصرف می شود راه حل پیشنهادی چیست؟
پاسخ: استفاده از ظروفی که خروجی باریکی برای روغن دارند. بعضی از کارخانجات تولیدی از دربهای مخصوصی که جریان مایع را به هنگام ریختن کنترل کند استفاده میکنند. اگر این نوع بسته بندی در دسترس نباشد، میتوان با استفاده از قاشق مقدار مشخصی ریخت.
نظر دهید