
تاريخچه مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
هدف كلی مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی از سال 1356 فعالیت خود را بهصورت مستقل آغاز كرده است. هدف كلی این مجموعه، ایجاد نظام نظارتی مستمر جهت ارتقای سطح ایمنی مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و تضمین سلامت فرآوردههای مذکور است. این مدیریت در سال ۱۳۹۰ موفق به اخذ گواهینامه مدیریت کیفیت ISO 9001:2008 در واحدهای زیرمجموعه خود گردیده است.
اهم وظایف:
- انجام اقدامات مربوط به بررسی نقشههای ساختمانی واحدهای تولیدی قبل از احداث واحد در مرحله دریافت جواز تاسیس
- پاسخ استعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان جهاد کشاورزی در مرحله صدور پروانه بهرهبرداری صنعتی
- پاسخ استعلام واحدهای صنفی در خصوص واحدهای متقاضی دریافت شناسه نظارت کارگاهی
- پاسخ استعلام سازمان جهاد کشاورزی در خصوص واحدهای متقاضی دریافت شناسه نظارت مشاغل خانگی
- صدور و اصلاح پروانه بهداشتی تأسیس و بهرهبرداری پس از انجام امور کارشناسی و طرح در کمیسیون فنی و قانونی از طریق سامانه TTAC
- صدور، اصلاح و تمدید پروانه بهداشتی ساخت پس از انجام امور کارشناسی و طرح در کمیسیون فنی و قانونی
-صدور و اصلاح و تمدید پروانه بهداشتی تأسیس، بهرهبرداری و ساخت کارگاهی و پس از انجام امور کارشناسی و طرح در کمیسیون فنی و قانونی
- بررسی و تایید مدارک مربوط به نشان ایمنی و سلامت فرآوردههای غذایی و آشامیدنی (محصولاتی که از نظر ارزش تغذیهای، فرمولاسیون و پایش باقیمانده سموم تحت کنترل هستند)
- تأیید صلاحیت مسئول فنی از طریق سامانه TTAC
- صدور، تمدید و اصلاح پروانه بهداشتی ساخت استفاده از ظرفیت خالی و صرف صادرات
- صدور مجوزهای بهداشتی انبارها و مراکز پخش
- صدور گواهی بهداشت جهت صادرات مواد غذایی
فرآیندهای مربوط به نظارت و بازرسی:
- نظارت مستمر بر فعالیت مراكز تولید و بستهبندی مواد خوراكی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، سردخانهها، انبارها و مراکز پخش مواد غذایی و بهداشتی و معرفی متخلفین به مراجع قضایی و ذیصلاح
- تکمیل کار برگ ارزیابی برنامههای پیشنیازی (PRPs) و درجهبندی واحدهای تولید مواد غذایی و آشامیدنی بر اساس آن از طریق سامانه TTAC
- ممیزی و تایید سیستمهای مدیریت ایمنی مواد غذایی در سطح کارخانجات و تشکیل جلسات FSMS و اعطاء مجوز جهت درج لگوهای HACCP و ISO22000 بر روی لیبل
- نظارت بر حسن انجام کار مسئولین فنی
- نظارت و بازرسی از انبارهای شرکتهای واردکننده کالا
- کنترل و نظارت بر سطح عرضه در زمینه محصولات آرایشی و بهداشتی
- نظارت و بازرسی از انبارها و شرکتهای پخش محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
- معدوم نمودن كالاهاي تاريخ گذشته، فاقد مجوز و داراي عدم تطابق با توجه به نامههای ارسالي از سوي اداره كل و ساير دانشگاهها
- همکاری درزمینه پیشگیری و مبارزه با قاچاق یا عرضه غیرمجاز اقلام خوراكی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
- برخورد با واحدهای تولید مواد غذایی غیرمجاز و زیرزمینی و تعطیل محل و معرفی متخلفین به مراجع قضایی و انجام دستور قضایی
فرآیندهای مربوط به آموزش و فرهنگسازی:
- مطالعه، تحقیق و جمعآوری اطلاعات فنی مواد خوراکی و آشامیدنی و مواد اولیه آنها در مورد کالاهای وارداتی و صادراتی از نظر ترکیب شیمیایی و مطابقت با استانداردهای مربوطه
- مطالعه، تحقیق و بررسی منابع سازمانهای بینالمللی و آموزشی
- برگزاری دورههای عمومی و تخصصی برای کارشناسان مواد غذایی و بهداشتی جهت ارتقا دانش فنی
- برگزاری دورههای آموزشی توجیهی بدو خدمت مسئولین فنی
- برگزاری دورههای آموزشی بهصورت مداوم برای ارتقاء دانش و بهروزآوری اطلاعات
- اطلاع رسانی عمومی در خصوص کالاهای غیرمجاز غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
- انجام فعالیتهای فرهنگی و آموزشی برای عموم مردم
اجرای ضوابط و دستورالعملهای سازمان غذا و دارو:
- پیگیری دستورالعملها و ضوابط اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی شامل طرح عملیاتی کاهش نمک، قند، روغن و ترا ریختگی، پایش گندمهای مصرفی و غنیسازی آرد با آهن و اسیدفولیک
- نمونهبرداری و بررسی باقیمانده سموم و آفات کشاورزی جهت ارسال نتایج به اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی و آشامیدنی بهمنظور سیاست گزاری کلان کشوری
- بررسی برچسب محصولات مواد غذایی در طرح برچسبگذاری کالا
- اجرای طرح PMS (نمونهبرداری در سطح عرضه از محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و ارسال به آزمایشگاههای معاونت و بررسی و آنالیز نتایج مربوطه و ارسال نتایج به سازمان غذا و دارو)
|