English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: دوشنبه ٠٣ مهر ١٤٠٢


  چاپ        ارسال به دوست

به گزارش خدادادی مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو

هفته سلامت و تأکید معاونت غذا و دارو بر تغذیه سالم

به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

دکتر محمد دلیرراد، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی، در مصاحبه اختصاصی اظهار نمود: هفته سلامت فرصت مغتنمی بود تا نسبت به تبیین جایگاه تغذیه سالم و استفاده از فرآورده‌های ایمن غذایی در تحقق شعار انسان سالم به‌عنوان محور توسعه پایدار بپردازیم.

معاون غذا و دارو تصریح نمود: ما بر این باور هستیم که همه بخش‌های بهداشت و درمان به همراهی سایر نهادهای اجرایی و با جلب مشارکت‌های مردمی باید با نگاه سلامت‌محور، سیاست‌ها و برنامه‌های خود را باهدف حفظ محیط‌زیست که متضمن حفظ سلامت و امنیت غذایی جامعه است، تدوین نمایند.

 وی افزود: امروزه میزان فزاینده چاقی در اثر مصرف غذاهای ناسالم و فرآوری شده حاوی قند، نمک و چربی زیاد و فاقد فیبر غذایی و افزایش شیوع انواع بیماری‌های غیر واگیر وابسته به تغذیه مانند سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی عروقی، لزوم توجه به آگاه‌سازی مردم در این رابطه را صدچندان می‌سازد. بر این اساس تهیه و اجرای برنامه‌های آموزش همگانی به عموم مردم در خصوص رعایت نکات اساسی در هنگام خرید، آماده‌سازی، پخت و مصرف مواد غذایی؛ احداث مراکز تولید ارگانیک میوه و سبزی با مشارکت جهاد کشاورزی در سطح روستاها؛ رعایت ایمنی و امنیت غذایی در منازل و مدارس: تغذیه سالم در رستوران‌ها و مجامع عمومی؛ اهمیت کاهش مصرف قند، نمک و چربی؛ مصرف مواد غذایی غنی‌شده با مکمل‌های موردنیاز گروه‌های سنی؛ ارائه خدمات مراقبتی و حمایتی تغذیه‌ای؛ مشاوره تغذیه رایگان به گروه‌های سنی مختلف بسیار ضروری می‌باشند.

این مقام مسئول در پایان تأکید کرد: توجه به تولید محصول سالم با رعایت اصول استفاده صحیح و علمی از سموم دفع آفات و کودهای آلی و شیمیایی؛ نحوه نگهداری و انبارش صحیح مواد غذایی؛ روش‌های فرآوری، بسته‌بندی، توزیع و عرضه؛ در خرید و انتخاب مواد غذایی سالم؛ درنهایت به‌کارگیری روش‌های پخت و آماده‌سازی درست مواد غذایی، همگی بر امکان استفاده از یک غذای کافی، مغذی و سالم توسط خانوارها تأثیرگذار خواهد بود.

 


١١:١٤ - دوشنبه ٢٥ ارديبهشت ١٤٠٢    /    شماره : ٥٢٩١٧    /    تعداد نمایش : ٤٢



خروج