English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: چهارشنبه ٢٦ خرداد ١٤٠٠
-->


  چاپ        ارسال به دوست

در معاونت غذا و دارو

نقش نشانگر های رنگی تغذیه ای در جلوگیری از بیماری های غیرواگیر

 

نقش نشانگر رنگی تغذیه ای در جلوگیری از بیماری های غیرواگیر مهم است

به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو

مهندس مریم فاخرنیا کارشناس مسئول مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گفت :

نشانگر رنگی تغذیه ای در واقع یک چراغ راهنما برای مصرف کننده است  امار بالای مبتلایان به دیابت و بیماری های قلبی و عروقی و عوارض جبران ناپذیر این بیماری ها آگاه سازی  مردم را می طلبد لذا سازمان غذا و دارو در راستای احقاق این حق طرح نشانگر رنگی تغذیه ای را تدوین و عملیاتی کرده است در این طرح اطلاعات مفیدی به صورت شفاف و قابل درک در اختیار مصر ف کننده قرار می گیرداین چراغ راهنما از سه رنگ سبز زرد-قرمز تشکیل شده است . رنگ سبز به معنای کم بوده و ما را با یک انتخاب سالم هدایت می کند-رنگ زرد به معنای متوسط و ما را با یک انتخاب نسبتا خوب راهنمایی می کند رنگ قرمزبه معنای زیاد است و انتخاب این مواد غذایی در افراد باید با اختیاط صورت گیرد.

   

پنج فاکتور مطرح شده در نشانگر رنگی تغذیه ای :

با درج طرح نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی مصرف کننده از مقدار انرژی ،قند ، چربی  ، نمک  و اسیدچرب ترانس مطلع می گردد.

انرژی :

اولین فاکتور در این جدول انرژی است افرادی که دارای اضافه وزن می باشند می توانند با تنظیم دریافت کالری روزانه به حفظ وزن بدن خود کمک نمایند

قند : 

دریافت بالای قندهای ساده علاوه بر دریافت بالای انژری و خطر اضافه وزن و باعث افزایش سریع قند خون  می شود

چربی :

چربی های در مقابل دیگر درشت مغذی ها یعنی کربوهیدارت ها و پروتئین ها دارای انرژی بیشتری هستند هر 1 گرم چربی 9کیلو کالری انژی دارد یک قاشق غذا خوری 45کیلوکالری انرژی دارد بنابراین استفاده از مواد غذایی با نشانگر رنگی قرمز در مورد میزان چربی بالا باعث افزایش خطر ابتلا به چاقی و بیماری های قلبی و عروقی می گردد

 

نمک :

چهارمین فاکتور در این جدول نمک می باشد که با مدیریت هوشمندانه مصرف  آن می توان به کنترل فشارخون در بیماران کمک کند

اسید چرب ترانس:

فرایند هیدوژناسیون در روغن ها باعث به وجود آمدن دو شکل فضایی در اسیدهای چرب به فرم های سیس و ترانس می گردد که مصرف چربی های ترانس خطر ابتلا به بیماری  های قلبی و انواع سرطان ها را افزایش می دهد و باعث بالا رفتن سطح چربی خون نامطلوب و کاهش سطح چربی خون مطلوب  می گردد.لذا افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی باید احتیاط بیشتری در زمینه مصرف مواد غذایی دارای اسید چرب ترانس داشته باشند

در ادامه لازم به ذکر است علاوه بر درج نکات ارائه شده در جدول نشانگر رنگی تغذیه ای درج آرم سازمان غذا و دارو به همراه شماره پروانه ساخت بهداشتی بر روی محصول ضروری بوده و از  مصرف کننده محترم درخواست می کنیم با مطالعه و آگاهی لازم اقدام به خرید با توجه به ویژی های فردی خود نماید.

 

https://webda.umsu.ac.ir/

 


٠٩:٥٤ - شنبه ١ خرداد ١٤٠٠    /    شماره : ٣٦٩١٩    /    تعداد نمایش : ٢٨



خروج