English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: سه شنبه ٢٣ مهر ١٣٩٨
-->


  چاپ        ارسال به دوست

به همت معاونت غذا و دارو آذربایجان غربی؛

طرح ارتقاء کیفیت آرد و نان در استان اجرا می شود

 

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی؛

به همت معاونت غذا و دارو آذربایجان غربی؛

طرح ارتقاء کیفیت آرد و نان در استان اجرا می شود

دکتر غفارزاده: باید در ارتقاء کیفیت آرد و نان استان اهتمام ویژه شود

چهارمین جلسه تخصصی ارتقاء کیفیت آرد و نان استان با حضور نمایندگانی از دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری/ سازمان صنعت و معدن و تجارت/ اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی/ جهاد کشاورزی/ معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی/ شرکت غله و خدمات بازرگانی/ انجمن صنفی کارخانجات آرد/ اتحادیه نانوایان استان روز سه شنبه 9 مهر مال سال جاری در محل سالن شورای معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی برگزار شد.

دکتر جلال غفارزاده معاون غذا و داروی آذربایجان غربی گفت: نان قوت قالب شهروندان است و تاثیرات مثبت و تحدیدات سلامت آن اجتناب ناپذیر است، لذا باید در ارتقاء کیفیت آن اهتمام ویژه شود که خوشبختانه به همت معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی و با انجام کنترل های ادواری کارخانجات آرد و نان استان و اجرای طرح ارتقاء کیفیت نان به عنوان اولویت کاری این معاونت، شاهد قدم‌های موثری در حوزه ارتقاء کیفیت نا‌های تولیدی استان خواهیم بود.

وی در ادامه به اجرای بسیج ملی کنترل فشار خون در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از فاکتورهای دخیل در افزایش فشار خون افراد، مصرف نمک بیش از نیاز بدن است که با بررسی تخصصی و هم فکری و هم افزایی سازمان‌های متولی باید میزان نمک مصرفی در نان را کاهش دهیم.

دکتر غفارزاده در ادامه به تاثیر کیفیت گندم مصرفی/ میزان سبوس‌گیری آرد/ میزان ماندگاری و استراحت آرد و گندم در کاهش مصرف نمک در پخت نان با کیفیت اشاره کرد و بر رعایت مواد فوق از سوی نانوایان و ارگان های ذیربط تاکید نمود.

نان تیره‌تر (سبوس دار)، گویای بالا بودن ارزش تغذیه ای آن است

 

 

وی در ادامه بر یک باور نادرست شهروندان در خصوص عدم مصرف نان‌های سبوس‌دار (تیره رنگ) اشاره کرد و گفت: هر چقدر نان تیره‌تر باشد مغزی‌تر بوده و این نشانه سبوس‌دار بودن آن است و این سبوس باید از خود آرد با درصد سبوس‌گیری کمتر تامین شود.

افزودن ثانویه سبوس به نان، غیر مجاز است.

وی تاکید کرد: افزودن ثانویه سبوس به خمیر نان به علت عدم تخمیر مناسب علاوه بر افت کیفیت نان تولیدی، باعث عدم جذب مناسب مواد مغذی مواد غذایی در بدن شده و منجر به سوء تغذیه و لطمات جبران ناپذیر بر سلامت افراد می‌گردد که متاسفانه برخی از نانوایان از سبوس‌های دامی غیر مجاز در نان استفاده می‌کنند و مردم نیز به دلیل نداشتن آگاهی کافی اینگونه نان‌ها را استفاده می‌کنند.

گفتنی است: در ادامه جلسه پیشنهادات ارائه شده از سوی ارگانهای زیربط بررسی و تصمیم‌گیری‌های لازم در خصوص نحوه مداخله به منظور اقدامات اصلاحی جهت ارتقاء کیفیت نان ارائه گردید؛ که تهیه نان لواش با آرد 15 درصد سبوس‌گیری/ ارائه آموزش‌های لازم به نانوایان در خصوص عمل آوری بهینه آرد/ ابلاغ و آموزش به کلیه نانوایان در خصوص لحاظ نمودن زمان ماندگاری و استراحت گندم (یک ماه) و آرد (دو هفته) قبل از پخت/ افزایش نظارت و بازرسی‌ها/ فرهنگ‌سازی در خصوص مصرف نان سبوس‌دار در سبد غذایی خانوار و... از جمله مصوبات این جلسه بود.

خاطر نشان می‌گردد: نتایج اقدامات انجام یافته طی سلسه جلسات ارتقاء کیفیت آرد و نان در استان جمع بندی و در قالب گزارش نهایی به کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان گزارش خواهد شد تا مسئولین ذیربط در قالب جدول زمانی نسبت به اجرایی نمودن آن اقدام نمایند تا شهروندان از نان سالم و با کیفیت بهره مند گردند.

 

 

 

 


١٠:٢٤ - دوشنبه ١٥ مهر ١٣٩٨    /    شماره : ٢٦٧٠٥    /    تعداد نمایش : ٣٢



خروج