English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: يکشنبه ٠١ ارديبهشت ١٣٩٨
-->


  چاپ        ارسال به دوست

سیستم بازرسی از واحدهای تولیدی در استان آذربایجان غربی الکترونیکی شد

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی ارومیه؛

مهندس قادر حاجی قلیزاده مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی استان آذربایجان غربی در خصوص اهداف راه اندازی این سامانه گفت: این سامانه با هدف ارتقا ایمنی و سلامت محصولات تولیدی استان، مدیریت متمرکز و موثر وضعیت فنی و بهداشنی واحدهای تحت پوشش استان به صورت صد در صد بومی و برای نخستین بار در کشور توسط نیروهای متخصص داخلی در استان آذربایجان غربی طراحی و ساخته شد.

مهندس حاجی قلیزاده در خصوص لزوم طراحی این سامانه در استان تصریح کرد: با توجه به تعدد واحدهای تولیدی و اینکه بیش از 1100 کارخانه و کارگاه تولید و بسته‌بندی مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و سردخانه نگهداری مواد غذایی در استان آذربایجان غربی فعالیت می کند و از طرفی انواع پروانه‌های بهداشتی، بازرسی، فنی و بهداشتی از این معاونت صادر و سالانه بیش از 4000 بازدید با عناوین مختلف از واحدهای تحت پوشش در سراسر استان انجام می‌شود.

وی در ادامه بر لزوم ساماندهی حجم بسیار زیاد داده‌ها و مدیریت متمرکز و مؤثر وضعیت فنی و بهداشتی واحدهای تحت پوشش و به‌تبع آن ارتقاء ایمنی و سلامت محصولات تولیدی تاکیدکرد و اهمیت طراحی و ساخت سامانه بازرسی از کارخانجات، کارگاه‌ها و سردخانه‌ها در استان را مهم دانست.

حاجی قلیزاده در ادامه به تشریح کارکرد و فرآیند کار این سامانه پرداخت و گفت: این نرم‌افزار از دو قسمت تحت وب و آندروید تشکیل شده و اطلاعات توسط کارشناسان ناظر توسط تبلت حین بازرسی به سامانه منتقل و با امضاء الکترونیکی به تأیید مسئول فنی و مدیر موسسه می‌رسد. سپس صورت‌جلسه به کارتابل مدیریت نظارت بر مواد غذایی منتقل و پس از تأیید به کارتابل موسسه جهت پیگیری ارسال می‌گردد.

همچنین این نرم‌افزار موقعیت دقیق محل بازرسی را به‌صورت خودکار حین بازرسی از طریق جی‌پی‌اس ثبت می کند و در صورت نبود اینترنت و یا سرعت پایین اینترنت در برخی نقاط در خارج از شهر ، به‌صورت آفلاین نیز قابل استفاده است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی استان آذربایجان غربی در خصوص مزایای کار با این سامانه گفت: در این سامانه الکترونیکی فعالیت‌های زمان‌بر، هزینه‌بر و بدون بازده ثبت صورت‌جلسات در دبیرخانه، تهیه کپی، مکاتبه و ارسال مکاتبات از طریق پست به‌طور کامل حذف و کلیه این امور با کاهش چشمگیر اشتباهات و رعایت اصل صرفه‌جویی و شفافیت کامل امور و نیز با نظارت و گزارش‌گیری آسان انجام می‌گیرد.

همچنین اولویت‌بندی، پیگیری و گزارش‌گیری از نواقص واحدهای تحت پوشش با سیستم سنتی عملاً غیرممکن بوده که با روش جدید تمام این امور پیچیده به‌صورت هوشمند و برخط توسط سیستم انجام و هشدارهای لازم به واحد ذی‌ربط داده خواهد شد؛ که این موارد را از جمله مزایای این سامانه می توان اشاره کرد.

گفتنی است: سامانه الکترونیکی بازرسی از واحدهای تولیدی، کارگاه‌ها و سردخانه‌ها استان آذربایجان غربی از اول آذرماه سال جاری در معاونت غذا و داروی این استان فعال گردیده است و تمام کارشناسان نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی ستاد و شبکه‌های تابعه و دانشکده علوم پزشکی خوی از طریق دستگاه تبلت و مطابق برنامه بازدید و مأموریتی که به‌صورت روزانه به‌صورت متمرکز از مدیریت نظارت بر مواد غذایی و اختصاصی بر هر کارشناس تعریف می‌شود به محل مأموریت مراجعه و اقدام به بازدید می‌نمایند.

 


١٥:٣٦ - يکشنبه ٢ دی ١٣٩٧    /    شماره : ٢١٩٠٣    /    تعداد نمایش : ٥٨



خروج