English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: جمعه ١٠ آذر ١٤٠٢
-->

 

 

تاریخچه مدیریت آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی استان

آزمایشگاه كنترل مواد غذایی ارومیه اولین بار در سال ١٣٤٩ به سرپرستی آقای دكتر عبدالخالق جورابچی در محل ساختمان مریض‌خانه سل مركز بهداشت، وابسته به سازمان بهداری وقت، به طور رسمی تأسیس یافت. تجهیزات، لوازم و مواد شیمیایی اولیه مورد نیاز این آزمایشگاه از اداره كل آزمایشگاه‌های كنترل غذا و داروی وزارت بهداری تهیه می‌گردید. حوزه فعالیت اولیه آزمایشگاه در ابتدا بر كنترل كیفیت فرآورده‌های انگور تولیدی استان (به دلیل انگورخیز بودن منطقه)، بررسی آلودگی میكروبی پنیرهای سنتی و تعیین تقلبات روغن حیوانی متمركز بود و نمونه‌گیری توسط واحد بهداشت محیط انجام و به آزمایشگاه ارسال می‎گردید.
هم‌اکنون آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان‌غربی در فضایی با زیربنای ٥٠٠ مترمربع و با هجده نفر نیروی كارشناسی با مدارک دکترا (دامپزشکی، داروسازی)، کارشناسی ارشد (شیمی آلی، شیمی تجزیه و صنایع غذایی) و کارشناسی (علوم تغذیه، میکروبیولوژی، صنایع غذایی، شیمی و زیست‌شناسی) مشغول به فعالیت می‌باشد.
آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی ارومیه مفتخر است به عنوان اولین آزمایشگاه كنترل مواد غذایی و بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با حمایت و اعتماد مسئولان امر و با بهره‌گیری از دانش و پشتكار كاركنان خود، در سال ١٣٨٦ (٢٠٠٧) اقدام به پیاده‌سازی استاندارد ISO/IEC 17025 برای كلیه بخش‌های آزمایشگاه نموده و موفق به اخذ گواهی آكرودیته و اعتباردهی از شركت DAP آلمان برای محصولات عمده تولیدی استان (انواع آب‌میوه، كنسانتره و كشمش) گردد. با اخذ این تائیدیه معتبر بین‌المللی، ضمن افزایش كیفیت خدمات و دستیابی به بالاترین سطح رضایت مشتریان، نتایج آزمون‌های این آزمایشگاه در بیش از ٥٣ كشور مهم دنیا از جمله كشورهای اتحادیه اروپا و آمریكا معتبر بوده و آزمون‌هایی که در گذشته با صرف وقت و هزینه بسیار گزاف برای تجار و صاحبان صنایع در آزمایشگاه‌های خارج از کشور انجام می‌گردید، در حال حاضر با سرعت و دقت فراوان در این آزمایشگاه انجام می‌شوند.
این آزمایشگاه در سال‌های ١٣٨٥ و ١٣٨٧ موفق به كسب رتبه اول کشوری و در سال‌های ١٣٨٦ و ١٣٨٨ موفق به کسب رتبه دوم کشوری در بین آزمایشگاه‌های كنترل مواد غذایی و بهداشتی سطح یك كشور گردیده است.


اهم وظایف:

 

  • كنترل كیفیت مواد اولیه و فرآورده‌های خوراكی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تولید داخل كشور و وارداتی به كشور
  • نظارت بر آزمایشگاه‌های صنایع تولیدی استان (کنترل و رتبه‌بندی)
  • برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارشناسان و مسئولان فنی (استانی و کشوری)
  • تهیه و تدوین فرایندهای ارتقای كیفیت و برنامه استرات‍ژیك آزمایشگاه
  • تدوین دستورالعمل‌های كاری (SOP) روش‌های كنترل و ضوابط مربوط به كلیه فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی
  • همکاری در اجرای طرح‌های تحقیقاتی و تدوین مقالات علمی
  • همکاری با «مركز تحقیقات سلامت مواد غذایی و آشامیدنی» مستقر در معاونت غذا و دارو
  • رعایت الزامات فنی و مدیریتی استاندارد بین‌المللی آزمایشگاهی ISO/IEC 17025