English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: جمعه ١٠ آذر ١٤٠٢


  چاپ        ارسال به دوست

به گزارش خدادادی مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو

ارتقای ســواد رسانه‌ای مخاطبان رسانه‌ها گامی مهم در مدیریت اینفودمیک

 

به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

دکتر نادر آقاخانی مسئول تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی گفت:

عصر کنونی، دوره انفجار اطلاعات و عصر زیست مجازی است، به‌طوری‌که به علت تغییر و تحولات عظیم علمی و تکنولوژیکی، جهان دچار دگرگونی‌های بسیاری شده و این امر در همه زمینه‌های زندگی بشر همچون مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تأثیرگذار بوده است؛ این تأثیرپذیری از انقلاب تکنولوژیک، جهان را وارد جامعه جدیدی کرده است که بعضی از محققان آن را «جامعه اطلاعاتی» نامیده‌اند. اینفودمیک (Infodemic اپیدمی اطلاعات یا مواجهه با حجم عظیمی از اطلاعات، بعضاً نادرست در یک مورد خاص است که پیدا کردن منابع مورد اعتماد و راهنمایی قابل‌اتکا را برای افراد درزمانی که بدان نیاز دارند دشوار می‌سازد.

دکتر نادر آقاخانی در ادامه بیان کرد: اپیدمی اطلاعات پدیده‌ای است که در زمان کوتاه، حجم زیادی از اطلاعات توسط رسانه‌های اجتماعی و فضای مجازی تولید و منتشر می‌شود، این مسئله در موضوعات مرتبط با سلامت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چراکه انتشار اطلاعات نادرست و شایعات بالاخص در فضای مجازی باعث ایجاد نوعی سردرگمی و عدم اطمینان در بین مخاطبان می‌شود و درنتیجه اثربخشی راهکارهای مؤثر سلامتی را کاهش می‌دهد. در عصر انفجار اطلاعات، مخاطبان بیش از هرزمانی به اطلاعات صحیح نیاز دارند، زیرا افراد به‌منظور افزایش آگاهی خود، اطلاعات را از منابع متعدد جستجو می‌کنند که در این هنگام در صورت دسترس نبودن منبع موثق و شفاف، احتمال تأثیر شایعات و اطلاعات نادرست بالاخص از طریق فضای مجازی بیشتر می‌شود.

وی تصریح کرد: ارتقای ســواد رسانه‌ای مخاطبان رسانه‌ها، مهم‌ترین راهکار ایمنی افراد در برابر همه‌گیری اطلاعات است، چراکه سواد رسانه‌ای، مهـارتی اسـت کـه بـا دسترسی افراد به منـابع معتبـر و دقیقـی کـه پشـتوانه آموزش بهنگـام و ضروری است، تغذیه می‌شود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از رسالت‌های معاونت‌ غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی استفاده از دانش و مهارت تجزیه‌وتحلیل خطر و اتخاذ رویکرد مبتنی بر شواهد علمی برای کاهش اثرات منفی همه‌گیری اطلاعات بر سلامت جامعه و اطلاع‌رسانی و آموزش و ارتقاء دانش عموم مردم است، واحد تحقیق و توسعه این معاونت، هم‌اندیشی‌های متعدد با مربیان و دست‌اندرکاران محترم بهداشت مدارس شهرستان ارومیه درزمینهٔ های مختلف بهداشتی و درمانی برگزار کرده است. همچنین با توجه به تغییر سلیقه مردم از آموزش‌های کتبی به محتواهای مجازی، با حمایت معاون محترم، چندین فیلم آموزشی، پادکست، مصاحبه و موشن گرافی ساخته‌شده است که به جشنواره‌های مربوطه ارسال‌شده و در فضای مجازی نیز در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

 


١٠:١٦ - شنبه ١ مهر ١٤٠٢    /    شماره : ٥٦٤٢٨    /    تعداد نمایش : ٣٢



خروج