برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1404/02/15 - 10:40
  • - تعداد بازدید: 26
  • - تعداد بازدیدکننده: 20
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

طلایی قرمز رنگ در دریاچه ارومیه

خدادادی از جلبک دونالییلا سالینا به عنوان طلای قرمز دریاچه ارومیه یاد و از توانایی تولید کاروتنوئید در آن خبر داد.

به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

مهندس الناز خدادادی کارشناسان فرآورده های خوارکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی گفت:

کاروتنوئیدها یکی از سه گروه عمده رنگدانه‌های طبیعی در میوه‌ها، گل‌ها و سبزیجات هستند که  مسئول ایجاد رنگ‌های زرد، نارنجی و قرمز در گیاهان بوده و به صورت تجاری به عنوان رنگ‌های طبیعی و مواد تشکیل دهنده در مکمل های غذایی استفاده می‌شوند. امروزه به علت فعالیت بیشتر آنتی اکسیدانی، سازگاری زیستی بالاتر، حلالیت بهتر در چربی مورد توجه بیشتری هستند.

بتا کاروتن به عنوان یک کاروتنوئید ،آنتی اکسیدان و پیش ساز برای ساخت ویتامین A در بدن انسان عمل کرده و از کاهش گلبول های سفید و پلاکت های خون ناشی از تشعشات یونی جلوگیری می کند همچنین می تواند در کنترل سطح کلسترول و کاهش خطر به ابتلا بیماری های قلبی و عروقی موثر باشد.

 

خدادادی در ادامه تصریح کرد: جلبک ها از رایج ترین موجودات ساکن زمین بوده که قادر به رشد در شرایط سخت مانند محیط‌های خشک و آبی و آب‌های شیرین و شور هستند ریز جلبک  Dunaliella salina به عنوان یکی از عوامل ایجاد رنگ قرمز یا پرتغالی دریاچه ارومیه است که قادر به تولید بتا کاروتن بوده و به عنوان محصولی با ارزش و تولید کننده انواع متابولیت های ثانویه مانند استرول،پروتئین ها،کربوهیدارت؛اسیدهای چرب،پلی فنول ها و پلی ساکاریدها می باشد.

خدادادی  در خصوص رنگ قرمز دریاچه در ایام گرم سال  افزود: ریزجلبک Dunaliella salina جز جلبک های سبز بوده که توانایی تجمع مقدار زیادی کاروتنوئید را داشته و در محیط های شور و نمکی فوق اشباع  یافت و کاربردهای متفاوتی در صنایع دارویی ،بهداشتی و غذایی دارد بتا کاروتن موجود در این ریز جلبک در نتیجه تابش شدید خورشید، شوری بالا و  کمبود نیتروژن  به رنگ قرمز یا پرتغالی تغییر رنگ پیدا می کند.

 

وی در پایان گفت: ترکیبات زیست فعال موجود در ریزجلبک‌ها به دلیل تاثیر آن‌ها بر سلامت انسان و صنعت زیست پزشکی مورد توجه فزاینده‌ای قرار گرفته است. به عنوان مثال، برخی از رنگدانه های ریز جلبک مانند فوکوگزانتین، بتا کاروتن، آستاگزانتین دارای فعالیت های آنتی اکسیدانی و یا ضد التهابی هستند که می توانند در برابر استرس اکسیداتیو عمل کنند و سلامت سلولی را ارتقاء دهند.

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 16220
کلمات کلیدی
الناز خدادادی
خبرنگار

الناز خدادادی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب